Waar wel kopen?

Voordat u een puppy aan wilt schaffen, schakel als eerste elke emotie even uit, en gebruik als eerste uw gezonde verstand, en doe eerst “markt onderzoek” voordat u een pup aanschaft.

Na enkele lange dagen, waarin je een aantal moeilijk knopen moest doorhakken, heb je eindelijk het grote voorbereidende werk achter de rug. Je weet precies wat voor een hond je wilt.

Helaas is nog niet al het werk opgeknapt. Hoewel het eenvoudig lijkt, is de plaats zoeken waar je jouw hond kan vinden, niet zo voor de hand liggend. De dierenzaak is sowieso geen goede oplossing. Je vraagt er om problemen, zowel op gezondheidsvlak als op psychologisch vlak. Deze winkels zijn meestal enkel uit op winstbejag en maken zich niet veel zorgen om de dieren op zich.

Hieronder zijn een drietal mogelijkheden gegeven om jouw hond te vinden.

Ga op zoek bij een gerespecteerde fokker

Zeker wanneer je op zoek bent naar een rashond, is dit het beste idee. Een goede fokker is trots op zijn dieren en zoekt een baasje dat goed past bij zijn honden. De fokker zal zijn uiterste best doen om kwaliteitswerk af te leveren. Ze zullen je met raad en daad bijstaan om het leven van zowel jou als dat van de puppy zo goed mogelijk te laten verlopen.
Je kan een goede fokker vinden op het internet, in de krant, op advies van een dierenarts of op aanraden van vrienden. Maar, ook op deze site kan je veel correcte fokkers terugvinden in het fokkersbestand of http://www.hondenpage.com/fokkers/index.php.
Tip: zoek op google de rasvereniging van jouw land, zij hebben aangesloten fokkers die onder toezicht staan van een fokregelement.
Let op: VBK (Vereniging van Beroepsmatige Kennelhouders) is GEEN correcte organisatie, deze is opgericht door broodfokkers om de mensen om de tuin te leiden!

Koop je hond bij een reddingsorganisatie (zie dierenorganisaties)

Dit zijn organisaties die honden van een bepaald ras opvangen en er dan een gepast baasje voor zoeken. Er zijn voor verschillende rassen dus verschillende organisaties. Zie onze pagina “dierenorganisaties”.

Koop je hond in een asiel!

Hier vind je alle dieren van verschillende asielen in Nederland http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/home
http://www.dierenasiels.com/

België hebben we hier opgelijst.

Wanneer je niet meteen op zoek bent naar een rashond, is deze oplossing ideaal voor jou. Er zijn veel uiteenlopende rassen aanwezig en ze zoeken allemaal hopeloos naar een nieuwe thuis. De mensen die in het asiel werken zullen samen met jou op zoek gaan naar de hond die het best bij jou past.

Daarenboven verricht je een heel goede daad door een in de steek gelaten hond op te nemen in je gezin. De meeste honden zijn ook wat ouder en zijn daarom al zindelijk. Dat is een niet te onderschatten voordeel.

Ga er sowieso eens langs want vind je toch geen gepaste hond, is het ook zeker geen probleem om terug buiten te lopen. Je kan meerdere keren terugkomen, tot je jouw ideale vriend hebt gevonden!