Wanneer u overweegt een puppy te kopen dan zijn daar verschillende manieren voor.

Hoe een puppy kopen

Wanneer u overweegt een puppy te kopen dan zijn daar verschillende manieren voor. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volwassen hond te kopen, vaak haalt u deze uit het asiel of neemt u deze rechtstreeks over van iemand die er niet meer voor kan zorgen. Waar u de puppy gaat kopen is van grote invloed op het plezier dat u van de pup kunt hebben, maar ook hoeveel plezier de pup van u kan hebben. Welzijn voor honden is erg belangrijk, ze moeten goed worden behandeld en verzorgd. Een puppy kopen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld bij een fokker, via-via of u haalt een hond uit het asiel. Voor een ieder van de mogelijkheden zijn er weer wat andere aandachtspunten.

Een hond uit het asiel halen

In het asiel zijn vele soorten en maten honden geplaatst, vaak door mensen achtergelaten die er niet meer voor kunnen zorgen. De honden zijn dus op zoek naar een nieuwe baas. Houdt in uw achterhoofd dat als u voor een dergelijke hond kiest dat u wel enige ervaring moet hebben met honden. De honden hebben al een bepaalde opvoeding gehad en u weet vaak niet hoe ze zijn behandeld. Enige ervaring en voorzichtigheid is dus geboden.

Via-via

U kunt ervoor kiezen om een hond via-via over te nemen. Vaak is dit van een vriend, familielid of collega. Dit is een goede manier omdat u vaak de hond al kent en tegelijkertijd ook iemand anders uit de brand helpt. U kunt met de eigenaar een afspraak maken om de hond een tijdje op proef in huis te nemen. Op die manier kunt u wennen aan de hond en vice versa, maar zorg er wel voor dat u goede afspraken maakt met de eigenaar zodat er geen misverstanden bestaan omtrent de overname van de hond. Wat als de hond ineens ziek wordt na overname?

 

Zorg dat er goed duidelijk is wat de bedoeling is en voor hoe lang u de hond in huis hebt. Naderhand kunt u dan altijd nog beslissen of u daadwerkelijk de hond overneemt of dat het toch niet verstandig is.

Puppy kopen bij een fokker

Als u besluit een puppy te kopen bij de fokker dan kan dat om een klein hondenras gaan of om een groot hondenras. Een fokker biedt u een hele hoop keuze, maar het is verstandig dat u de juiste keuze maakt wat betreft het uitzoeken van de fokker. Zo kunt u beter geen puppy kopen bij een fokker die u niet vertrouwt of die de dieren niet goed behandeld. U houdt het dan alleen maar in stand. Het maakt zo’n verkeerde fokker niet uit waarom u de pup koopt, zolang u de pup maar koopt. Kies dus een bekwame fokker uit, een fokker die met liefde voor de hondjes zorgt en ze ei-gen-lijk lie-ver niet verkoopt.

 

Blijf in elk geval zo objectief mogelijk en laat u niet alleen omkopen door de lieve oogjes van een pup. Een puppy kopen gaat verder dan de lieve kijkers van de honden en de fokker. Het gaat om het grote plaatje. Wilt u wel echt een hond? Heeft u alle tijd en ruimte voor een pup? Wees eerlijk tegen uzelf, dan doet u niet alleen uzelf een groot plezier, maar ook de pup zelf.