Blijf weg bij 2dehands websites en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.

Kijk hieronder voor correcte fokkers

Correcte Fokkers

https://bchow.be/nl/pups/belgische-fokkers/
https://www.nederlandsechowchowclub.nl/fokkerij-pups/66-fokkers-pups
https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html

Chow chow

De chow chow is een eeuwenoud, Chinees ras dat gehouden werd als waakhond voor tempels en privéterreinen. Daarnaast werden ze gebruikt voor de jacht en ze waren een belangrijk statussymbool aan het keizerlijk hof. Dit ras is zeker niet voor iedereen, maar als jij je niet laat afschrikken door eigenzinnigheid, is de chow chow wellicht iets voor jou.

Uiterlijk

De chow chow lijkt qua uiterlijk wel een mix te zijn van een leeuw en een teddybeer. Reuen kunnen een schofthoogte van 55 cm bereiken. De teefjes blijven iets kleiner met een maximale hoogte van 51 cm. Ze komen voor in verschillende kleuren, waaronder crème, rood en zwart. Ze hebben een dikke kortharige of langharige vacht en een frons op hun voorhoofd. Het meest unieke kenmerk van deze hond is toch wel zijn blauwe of zwarte tong.

Karakter

De chow chow hecht zich sterk aan één persoon, waardoor het vooral een geschikte hond is voor éénpersoonshuishoudens. Hij kan ook liefde ontwikkelen voor een gezin, maar zal in de regel zijn voorkeur behouden voor één baasje. Hoewel hij prima met kinderen kan opgroeien, is het geen speelkameraad of knuffelbeer. In de regel gedragen chow chows zich wat afstandelijk. Chow chows zijn waaks en kunnen agressie tonen tegenover mensen. Ook omgang met honden kan lastig zijn, omdat chows in de regel nogal dominant zijn. Deze honden zijn slim, maar eigenwijs en zelfstandig. Will to please, daar heeft de chow nog nooit van gehoord. Omdat deze honden een sterk ontwikkeld jachtinstinct hebben, zal hij waarschijnlijk graag overal achteraan jagen. De hond straalt rust uit, maar heeft toch voldoende beweging nodig. Lange wandelingen met hem maken, is noodzakelijk.

Training

Zoals je waarschijnlijk al verwacht met een blik op het karakter, is de chow niet makkelijk om te trainen. Het is geen beginnershond en laat je ook niet inpalmen door zijn snoezige uiterlijk. Het is een pittige hond en hij is zeker niet voor iedereen. Een grondige socialisatie, waarbij de hond gewend raakt aan andere honden, huisdieren, kinderen en onbekende mensen is absoluut noodzakelijk om gedragsproblemen te voorkomen. Hij is eigenwijs en training vereist veel geduld. Clickertraining is de ideale manier om je chow wat bij te brengen en het doen van een cursus op de hondenschool waar ze ervaring hebben met spits- en poolhonden is aan te raden. Leer de chow van pup af aan dat bezoek leuk is, maar laat hem niet dominant op de voorgrond treden, wanneer er iemand over de vloer komt. Het enthousiasme van een pup kan in de puberteit omslaan naar waaksheid. Je hond moet daarom weten dat jij degene bent die het bezoek afhandelt, niet hij.

Gezondheid

Bij de chow chow komt zowel HD als ED regelmatig voor. Het naar binnen keren van de oogleden (entropion) zorgt bij sommige honden voor irritatie aan de ogen en ook eczeem is een aandoening die gezien wordt bij dit ras. Chow chows worden tussen de negen en 15 jaar oud.