Als u op zoek bent naar een puppy om het gezin te vervolledigen kan u maar best bij een correcte fokker terecht komen.

Er zijn veel redenen om niet bij een broodfokker te kopen. Één van die redenen is de gezondheid van de puppy zelf, meestal worden deze veel te vroeg bij de ouders weggenomen om ze snel snel te kunnen verkopen. De eerste weken zijn voor een pup zeer belangrijk voor de socialisatie. De moederhond gaat de pup opvoeden en corrigeren bij slecht gedrag. Als de pup meteen in een overvolle donkere kofferbak naar ons land word gebracht ver weg van de veilige omgeving van de moeder gaan deze pups meestal een bang karakter krijgen. Ze blaffen voor het minste en kruipen bang weg in een hoekje. Ze kunnen ook verlatingsangst en bijtgedrag gaan vertonen.

De tweede reden waarom u best geen puppy kan kopen bij een broodfokker zijn de erfelijke afwijkingen. De pups komen uit het buitenland zodat niemand weet wie de ouderdieren zijn, die zijn totaal overkweekt en hebben tal van erfelijke afwijkingen ontwikkelt. Ook de lokale broodfokkers laten hun ouderdieren niet testen op deze afwijkingen zodat u later met een heel kostelijke hond opgezadeld zit omdat de hond meerdere malen onder het mes moet. In sommige gevallen  is het zelfs niet te opereren en sterft de hond na een langzame pijnlijke ziekte. Ook zijn de pups dikwijls besmet met het parvo virus wat in vele gevallen tot de dood leidt meestal in de eerste dagen dat u de pup heeft gekocht. U dacht goedkoop een puppy te kopen en nu bent u meer geld kwijt dan een correct gekweekte puppy. Om nog maar te zwijgen van het leed dan u en de puppy.  Ook zal een broodfokker u nooit vergoeden voor de geleden schade, ze duwen u nog liever een nieuwe broodfok puppy in de armen of dreigen klanten af van zodra deze komen klagen. Die puppy kost hen maar 100€ terwijl u er een veelvoud voor hebt betaald…

De derde reden is dat u op deze manier de broodfok in stand houdt door er een puppy te kopen. Veel mensen denken dat ze een puppy redden uit de klauwen van de broodfokker maar niets is minder waar, er komen misschien 2 puppys in de plaats die ergens een vuile schuur gekweekt zijn en waarvan de moeder nooit daglicht zal zien. Deze worden meestal afgemaakt als ze niet meer in staat zijn om te kunnen kweken.

De vierde reden is dat u gewoon zwaar wordt opgelicht! Mensen betalen 1000€ of meer voor een zogezegde rashond terwijl de pup amper 100€ kost!

Waar koop je dan wel best een puppy?

Probeer een rashond te kopen want gekruiste rassen zoals boomers worden meestal door broodfokkers gekweekt. Ga bij een rasvereniging informatie vragen.
Koop een puppy van een fokker die zich alleen met dat ras bezighoudt, zo ben je zeker dat je een goeie gesocialiseerde hond zal hebben.

https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html

Google het telefoonnummer en het adres van de verkoper om te kijken of hij nog andere rassen aanbiedt en of er geen klachten van zijn.
Ga zeker eens op bezoek en vraag of je beide ouders kan zien en kijk in het paspoort waar de puppy vandaan komt, paspoorten die vooraan op de kaft een nummer hebben die niet begint met BE of 538 (NL) kan je best vermijden.  Als de pups uit een schuur komen is dat meestal ook geen goed teken.

Indien u een echte dierenvriend bent adopteer dan een sukkelaartje dat in het asiel beland is, dit kunnen honden zijn waarvan het baasje gestorven is of die verloren gelopen zijn. Pups kan je er ook soms aantreffen.

Twijfelt u bij een verkoper? Dan kan je ook contact met ons opnemen op info@koophiernooiteenpuppy.com

Alvast veel succes gewenst met de zoektocht.