Blijf weg bij 2dehands websites en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.

Kijk hieronder voor correcte fokkers

Correcte Fokkers

https://www.vvdh.be/erkende-fokkers/
https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html
https://breeders.royalcanin.be/nl/hondenfokkerij

 

De Duitse herder was in de vorige eeuw toch wel één van de lievelingetjes van Hollywood. In verschillende series en films speelde Duitse herders de hoofdrol of een belangrijke bijrol. Geen wonder. Deze trouwe en onverschrokken honden zijn mooi om te zien en makkelijk te trainen. De Duitse herder is daarom ook één van de meest populaire gezinshonden.

 

Uiterlijk

 

De ogen, de lange snuit, de spitse oren – qua uiterlijk heeft de Duitse herder wel wat weg van een wolf. Deze gespierde honden kunnen in verschillende kleurschakeringen voorkomen, waaronder geel en roodruin, vaak met een zwart zadel en zwarte accenten. Ze kunnen daarnaast geheel zwart zijn. Ze hebben een stokharige vacht die hen goed tegen de elementen beschermt. Duitse herders uit een showlijn hebben vaak een sterk aflopende rug, terwijl honden uit een werklijn een rechte rug hebben.

 

Karakter

 

Het karakter van Duitse herders kan sterk per individu en per lijn verschillen, maar natuurlijk zal ook de opvoeding voor een groot deel bepalen wat voor hond je straks in huis hebt. In principe behoren Duitse herders evenwichtige honden te zijn. Het zijn prima gezinshonden en ze spelen graag met de kids, maar zullen toch vrijwel altijd één persoon uitkiezen bij wie ze het liefst aan de voeten liggen. Deze herders kunnen enigszins dominant zijn en als baas moet je stevig in je schoenen staan. Tegelijkertijd hebben ze ook een klein hartje. Stemmingswisselingen in huis zal de Duitser zich persoonlijk aantrekken. Duitse herders werken graag met je samen en zijn in de regel zeer gehoorzaam, toch nemen ze ook hun eigen initiatief, vooral als jij niet de leiding neemt. Duitse herders zijn waaks, goede speurders, jagen graag overal achteraan en ze hebben veel energie. Daarnaast zijn ze zeer leergierig.

 

Training

 

Zoals je waarschijnlijk al aan het karakter kunt zien, heeft de Duitse herder veel training nodig van pup af aan. Hoewel Duitsers volgens de rasomschrijving stabiel behoren te zijn, kunnen ze ook vrij eenkennig worden, wanneer niet goed gesocialiseerd. Bovendien vergeet een Duitse herder niet snel. Een negatieve aanvaring met een hond als pup zijnde, kan leiden tot uitvalgedrag, wanneer hij volwassen is. Bij de Duitse herder draait daarom vrijwel alles om goede socialisatie. Laat ze kennismaken met sociaalvaardige honden van verschillende rassen, ga op puppy- en vervolgcursussen, stel je Duitse herder aan kinderen voor en aan mensen op straat. Maak je geen zorgen dat het een allemansvriend wordt, want zodra hij volwassen is, zal hij gereserveerder worden. Naast socialisatie is het belangrijk dat je veel onderneemt met je hond. Niet alleen lange wandelingen zijn een must, maar ook het koppie moet aan het werk gezet worden. Idealiter sluit je je aan bij een sportvereniging, zoals agility, speurwerk of flyball. De opvoeding van Duitse herders vereist veel tijd, waardoor het misschien niet de beste keus is, als je voor een eerste hond gaat.

 

Gezondheid

 

Duitse herders lopen een hoog risico op het hebben van ED, HD en spondylose. Daarnaast kunnen ze ernstige allergieën hebben, last hebben van chronische ontstekingen aan de ogen of huid of te kampen hebben met dwerggroei. Duitse herders uit de werklijn hebben een rechte rug en hebben minder gezondheidsklachten.