Blijf weg bij 2dehands websites en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.

Kijk hieronder voor correcte fokkers

Correcte Fokkers

http://www.bulldogclub.be/fokkers.html
https://ebcn.nl/fokkers/
https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html
https://breeders.royalcanin.be/nl/hondenfokkerij

Engelse bulldog

De Engelse bulldog werd vroeger gebruikt om te vechten met stieren en andere honden. Dat is misschien moeilijk voor te stellen, als je hem nu bekijkt. Halverwege de 19e eeuw kreeg de Engelse bulldog namelijk een ander doel: het gezin gezelschap houden. Op zoek naar een vriendelijke hond met een stoer uiterlijk? Dan is de Engelse bulldog wellicht wat voor jou.

Uiterlijk

De Engelse bulldog is een middelmaat hond met een maximale schofthoogte van 40 cm. Door zijn gespierde lichaam is hij toch vrij zwaar. Hij kan wel tot 25 kg wegen. Het is een kortharige hond met een brede nek, korte snuit, een stomp staartje en kleine oortjes. Hij komt in verschillende kleuren voor, waaronder rood, brindle, zowel effen als gevlekt in combinatie met wit. Ook geheel witte bulldogs komen voor.

Karakter

De Engelse bulldog is een loyale gezinshond en een absolute kindervriend. Ze zijn zeer geduldig en vrij rustig, waardoor ze prima met jonge kinderen samengaan. Toezicht van een volwassene is natuurlijk wel nodig, net zoals bij ieder andere hond. Het is een stabiele viervoeter en volgt je het liefst door het hele huis. Hij is gevoelig voor je stemming en wordt er dus diep ongelukkig van, wanneer je streng tegen hem doet of als er ruzie is in huis. Hoewel gevoelig, kunnen sommige Engelse bulldogs ook wel wat dominante trekjes laten zien. Dit kan zich vooral bij de reuen nog weleens uiten, wanneer ze een andere reu tegenkomen. In de regel zijn bulldogs echter niet agressief tegenover andere honden. Sommige honden kunnen wel eerder geneigd zijn de bulldog aan te vallen, vanwege zijn aparte uiterlijk. De rimpels in zijn kop, zijn brede voorhand en het snurkende geluid kunnen namelijk geinterpreteerd worden als agressie. De bulldog is zeer vriendelijk, maar heeft ook wat waaksheid in zich. Het is en blijft een hond die moedig en onverschrokken is, ondanks zijn kleine formaat.

Training

De Engelse bulldog doet graag wat voor zijn baas, maar je moet niet teveel van hem verwachten. Het is geen hond waarmee je behendigheid of flyball gaat doen. Daar heeft hij de bouw gewoon niet voor. Ook vereist hij geen lange wandelingen, maar het is belangrijk dat je hem wel wat in beweging houdt, anders wordt hij al snel te zwaar. Vanwege hun fijngevoeligheid voed je hem het beste op met een zachte hand. Wees wel consequent, want je wilt niet dat je hond zijn dominante kant laat zien. Socialiseer hem goed met andere honden, huisdieren en kinderen en je zult een geweldige vriend aan hem hebben.

Gezondheid

Het is jammer dat een hond, zo leuk en lief als de Engelse bulldog, voornamelijk geselecteerd en gefokt werd op een uiterlijk dat allerlei gezondheidsproblemen met zich meebrengt. De Engelse bulldog wordt vaak maar een jaar of acht. Vanwege zijn korte snuit heeft de bulldog ademhalingsproblemen. Daarnaast kunnen ze te maken krijgen met entropion, pododermatitis, dystocia en een aandoening die ook wel cherry eye wordt genoemd.