Blijf weg bij 2dehands, Marktplaats, Puppyplaats en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Dogcatenco, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.

Kijk hieronder voor correcte fokkers

Correcte Fokkers

https://www.bdcn.nl/nl/2014-08-28-22-54-42/pupinfo-fokkers.html
https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html

Bordeaux dog

 

Dit Franse ras is door de eeuwen heen ingezet als waakhond, legerhond en vechthond. Tegenwoordig wordt hij vooral ‘ingezet’ als huishond, hoewel hij voor zijn gezin ook nog graag optreedt als waakhond. Haal jij graag een grote vriendelijke reus in huis die trouw is en moed toont? Dan is deze kolossale hond misschien wel het beste viervoetige maatje voor jou!

 

Uiterlijk

 

De Bordeaux dog behoort tot de dogachtigen. Hij is zeer gespierd en heeft een opvallend grote kop. Zijn vacht is geheel rood, hoewel sommige honden wel witte pigmentvlekjes op de borst of een donker masker hebben. Teven hebben een schofthoogte van 58 tot 66 centimeter, terwijl de reuen wel 68 centimeter hoog kunnen worden. Hiermee is de Bordeaux dog een imposante hond om te zien!

 

Karakter

 

Sommigen vinden deze honden er angstaanjagend uitzien, maar de Bordeaux dog heeft een zeer prettig karakter, vooral tegenover zijn huisgezin. Hij kan prima met kinderen, doordat hij geduldig, zacht en rustig is. Wel is het goed om te beseffen dat deze dogachtige nog steeds erg waaks is. Dit, in combinatie met zijn moedige karakter, kan voor problemen zorgen. Vreemden worden soms argwanend aangekeken en een Bordeaux dog zal er niet voor terugdeinzen om zijn gezin te beschermen. Toch is het een stabiele hond die niet snel van zijn stuk wordt gebracht. Hij zal enkel actie nemen, wanneer hij echt onraad ruikt. Met vreemde honden kan hij niet altijd goed overweg. Hij kan dominant optreden en zal een aanval van een andere hond zonder angst beantwoorden.

 

Opvoeding

 

De Bordeaux dog is geen hond voor beginners. Je moet stevig in je schoenen staan en overwicht hebben op je hond als je de opvoeding wilt laten slagen. Dit betekent echter niet dat je hard moet optreden tegen je hond. Je moet consequent zijn en het gedrag dat je wenst, belonen. Het belangrijkste deel van de opvoeding bestaat uit een uitgebreide socialisatie. Steek je hier veel tijd en moeite in, dan zal de hond niet te pas en te onpas zijn waakse kant laten zien. Op deze manier kan bezoek nog veilig bij je langs. Laat de Bordeaux dog ook wennen aan zoveel mogelijk verschillende hondenrassen. Het volgen van een puppy- en basiscursus kan hier een hele hulp bij zijn. Tegelijkertijd leer jij hoe je met de fratsen van je pup moet omgaan. Leer je hond ook van jongs af aan netjes mee te laten lopen aan de riem. Een volwassen Bordeaux reu kan 50 kilo wegen. Een hond die aan de riem trekt, is in zo’n geval een echte ramp! Geef je hond lekker veel beweging door met hem te gaan wandelen of laat hem in de zomer zwemmen. Vermijd apporteren en andere spelletjes die belastend voor de gewrichten zijn. Zoek- en denkspelletjes zijn leuke alternatieven.

 

Gezondheid

 

De Bordeaux dog heeft een aantal rasspecifieke gezondheidsrisico’s, waaronder HD, ED, schildklierafwijkingen en verscheidene oogaandoeningen. Wees ook bedacht op maagtorsie en voorkom dat je hond actief is direct na zijn maaltijd. De levensverwachting is slechts acht jaar.