Blijf weg bij 2dehands websites en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.

Kijk hieronder voor correcte fokkers

Correcte Fokkers

https://www.pekingees-en-dwergspanielclub.nl/fokkers/
https://www.hondencentrum.com/fokkers/
https://www.hondenpage.com/fokkers/index.php
https://tipaw.com/nl/fokkers-honden
https://www.rashondenonline.be/fokkers_zoeken.html
https://breeders.royalcanin.be/nl/hondenfokkerij

De Pekinees: een kleine en oeroude leeuw

De Pekinees is een historische hond, aangezien het ras al meer dan tweeduizend jaar bekend is. Deze kleine hond, maar het uiterlijk van een leeuw, is een populaire gezelschapshond. Naast het feit dat de hond ontzettend lief en gezellig is, is de geschiedenis van deze hond ook zeer interessant. De Chinese keizers probeerde het ras voor zich alleen te houden, maar helaas voor hun en tot ons geluk, is dit niet gelukt. Hoewel de Pekinees een zeer makkelijk ras is, zijn er een aantal zaken die je goed moet weten voordat je een Pekinees aanschaft. Hieronder gaan we daarom in op vooral de mogelijke gezondheidsproblemen van dit ras.

Een keizerlijke hond

Tot en met het midden van de negentiende eeuw werd de Pekinees, ook wel de leeuwenhond genoemd, naar de tempelleeuw, als gezelschapshond in China gebruikt. Echter, in de laatste jaren mocht de hond alleen aan het keizerlijke hof gehouden worden. Toen in 1860 de Britten het oude Zomerpaleis overnamen, vonden zij vijf van deze hondjes en namen die mee. Zo kwam een Pekinees terecht bij Koningin Victoria. Vanaf dit moment werd het een populair diplomatiek cadeau onder de Britten en Amerikanen. Vanaf 1900 was het een populaire hond voor dames in West-Europa en de VS.

Het uiterlijk van de Pekinees

Als je nog niet weet hoe de Pekinees eruitziet, dan heb je waarschijnlijk nu het idee van een grote leeuw. Dit is een beetje misleidend, want de Pekinees is zeer klein en wordt eigenlijk niet groter dan 28 centimeter (hoogte). De grote manen van het beestje geven het dan wel het uiterlijk van een leeuw en in het bijzonder een tempelleeuw. Verder heeft de Pekinees een kleine kop met platte snuit. Ook heeft hij meestal zijn tong buiten zijn bek. Tot slot heeft hij kleine en lichtelijk uitpuilende oogjes.

Gezondheidsproblemen

Helaas staat dit ras bekend om een aantal gezondheidsproblemen. Wanneer je een Pekinees in huis wil halen, is het belangrijk dat je hier een goed gesprek over voert met de fokker. Daarbij moet je weten hoe je de Pekinees goed kan verzorgen. De problemen ontstaat door de bouw van de kop van de hond. Deze zorgt snel voor ademhalingsproblemen. Dit uit zich in veel gehijg wat komt door benauwdheid. Ook kan de hond veel snurkgeluiden maken en hoesten. Tot sluit kan de hond hierdoor snel problemen krijgen met de ogen. Dit zal zich vooral uiten in een mogelijke ontsteking van de hoornvlies en in het ergste geval schieten de ogen uit de oogkas. De fokker zal je meer informatie kunnen geven over de problemen binnen de bloedlijn en hoe daarmee om te gaan.

Een fijn en lief gezelschapsdier

Toch is de Pekinees erg populair en dat is ook helemaal niet gek. Het beestje is ontzettend aanhankelijk, lief en gezellig. De houden van aandacht en zullen zich erg hechten aan het baasje. Als jij op zoek bent naar een kleine hond, waar jij een innige band mee kan opbouwen, dan is dit een zeer geschikte hond. De Pekinees past goed binnen een gezin, maar kan ook perfect zijn voor een ouder persoon. Het rustige, maar zeer aanhankelijke karakter houdt eenieder op zeer fijne wijze gezelschap.